Галоўная / Пра кампанію / Гiсторыя
Гiсторыя
Мінскай гарадской управай выдадзенае Гандлёвае пасведчанне № 34 Кавярні з кандытарскімі прадукатамі і пякарні кандытарскіх прадуктаў Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага, якая знаходзілася на Захар’еўскай вуліцы
Крама кандытарская і кандытарская майстэрня Г.В. Рачкоўскага займаюць тры памяшканні ў доме № 79 на Захар’еўскай вуліцы, колькасць рабочых – 3, вучняў – 4
На кандытарскай фабрыцы «Жорж» Г. В. Рачкоўскага «працуюць больш за 20 чалавек з удасканаленымі машынамі і апаратамі», працягласць працоўнага дня – 12 гадзін з 1,5-гадзінным перапынкам
На базе былой кандытарскай фабрыкі «Жорж» створаны працоўны калектыў кандытараў, пазней названы «Першай беларускай кандытарскай фабрыкай»
Фабрыка перайменаваная ў Мінскую кандытарскую фабрыку «Прагрэс»
Фабрыка пераведзеная ў свабодныя дапаможныя памяшканні дражджавога завода «Камунарка» на вул. МАДР (цяпер – вул. Камуністычная) і ў гонар 12-й гадавіны Кастрычніцкай рэвалюцыі названая «Камунарка»
Да 1936 года бісквітны цэх фабрыкі «Камунарка» вырабляе пернікі і печыва накшталт «Майскага» і «Дарожнага» і знаходзіцца на рагу вуліц З. Лекерта і Індустрыяльнай, I/22. У 1936 годзе вытворчасць печыва і пернікаў вылучанае ў самастойнае прадпрыемства – Мінскую бісквітную фабрыку трэста «Белкандытар» Наркамата харчовай прамысловасці БССР, якая знаходзілася на вул. МАДРа, 127
Нанова створаная Мінская бісквітная фабрыка пачала вытворчасць печыва, пернікаў і макаронных вырабаў.
Асноўныя вытворчыя працэсы ажыццяўляюцца ўручную, у асартыменце фабрыкі 13 найменняў прадукцыі, магутнасць складае каля 500 тон прадукцыі на год (з іх каля 70 % пернікі), удзельная вага фасаванай прадукцыі – каля 10 %
Цэх макаронных вырабаў пераведзены ў г. Барысаў, на плошчах фабрыкі арганізаваная літаграфія, якая складалася з дзвюх друкарскіх машын.
Вытворчасць мучных кандытарскіх вырабаў складае каля 6 000 тон на год, у асартыменце каля 50 найменняў прадукцыі. Прадукцыя галоўным чынам рэалізуецца ў межах БССР, каля 10 – 15 % – за яе межамі.
1 кастрычніка Бісквітна-паліграфічная вытворчасць фабрыкі «Камунарка» пераўтвораная ў Мінскую бісквітна-паліграфічную фабрыку
1 ліпеня на базе ліквідаванага Мінскага Вытворчага аб’яднання кандытарскай прамысловасці «Камунарка» створаныя Мінская кандытарская фабрыка № 2 (вул. Радыяльная, 54) і Мінская кандытарская фабрыка «Камунарка»
2 студзеня ў сувязі са зменай уласнасці перайменавана ў ААТ «Кандытарская фабрыка «Слодыч». На фабрыцы пачалася вытворчасць крэкера
Пачалася вытворчасць глазурованага і дэкараванага шакаладнай глазурай печыва.
Далучэнне філіялаў:
Івянецкі (былая кандытарская фабрыка "Івкон", г.п.Івянец). Статус філіяла прысвоены ў сакавіку 2021 г.
Конфа "Маладзечанскі філіял" (былая кандытарская фабрыка "Конфа, г.Маладзечна). Статус філіяла прысвоены ў лістападзе 2021 г.
Слодыч значна пашырыў свой асартыментны партфель кандытарскіх вырабаў: зефір, пернікі, цукеркі, вафлі.